THEMAWANDELINGEN (ongev. 3u)

Wandeling 7: Junglewandeling: een wandeling kriskrans door het grote Tiergartenpark waar je de Duitse geschiedenis tegenkomt en toch van de natuur midden in de stad geniet.

Wandeling 8: Schöneberg: ik toon je 'mijn wijk' waar ik me thuisvoel: het stadhuis waar Kennedy 'Ich bin ein Berliner' uitriep, de  Beierse Wijk waar ooit joodse prominenten woonden en de Winterfeldtplatz, vroeger een centrum van krakers en punks. Ik toon je waar David Bowie leefde en hoe gay de buurt bij 'Nolle' is.

Wandeling 9: De jaren 1920: Berlijn in het Keizerrijk, WO I,  de Revoluties (1919/1968/1989), de Weimarrepubliek en de wilde jaren 1920: kom mee op een fascinerende wandeling door Oost en West (zie ook:www.polis.be/parijs-berlijn.html)

Wandeling 10: Bergklimmen en laagvliegen: probleemloos kuieren op de startbaan van een luchthaven, de Kreuzberg beklimmen en eindigen in een bijzondere markthal. 

Wandeling 11: Kreuzberg: Ontdek de rebelse wijk die zich weert tegen gentrificatie, vecht tegen drugshandel en opkomt voor integratie of hoe Berlijn zijn sociale problemen wel en niet aanpakt.

Wandeling 12: Marzahn: een dorp aan de stadsrand veranderde tijdens de DDR tot een 'socialistische stadswijk'. Niet alleen voor stadsplanners interessant. Te combineren met o.a.de avontuurlijke Sky Walk (op het dak van een flatgebouw) of/en Gärten der Welt 

Prijs per groep per wandeling: EUR 175,- (vanaf 6 personen) of EUR 120,- (minder dan 6 personen)

​Plaats van afspraak: in overleg

Op aanvraag: fietstochten, team building-wandelingen,..

1/10