top of page

BERLIJN: THEMAWANDELINGEN (ong. 3u)

Wandeling 8: Kreuzberg: Ontdek de rebelse wijk die zich weert tegen gentrificatie, vecht tegen drugshandel en opkomt voor integratie of hoe Berlijn zijn sociale problemen wel en niet aanpakt.

Wandeling 9: Schöneberg: ik toon je 'mijn wijk' waar ik me thuisvoel: het stadhuis waar Kennedy 'Ich bin ein Berliner' uitriep, de  Beierse Wijk waar ooit joodse prominenten woonden en de Winterfeldtplatz, vroeger een centrum van krakers en punks. Ik toon je waar David Bowie leefde en hoe gay de buurt bij 'Nolle' is.

Wandeling 10: Pankow: De fraaie buitenwijk van Berlijn was ooit het machtscentrum van de DDR. Een fascinerende wandeling door wijken die ooit verboden gebied waren, langs verlaten ambassades en een kasteel voor een verlaten koningin.

Wandeling 11: Fifties: De Hansawijk met woonarchitectuur van toparchitecten uit de 50's in de Tiergarten, via een verborgen theehuis en een Amerikaans geschenk naar de Reichstag.

Wandeling 12:Siemensstadt: ik neem je mee langs de indrukwekkende Siemensvestiging, we kuieren langs woon- architectuur van Gropius en Sharoun. Industriële architectuur uit het interbellum en werelderfgoed op zijn best.

Wandeling 13: Marzahn: een dorp aan de stadsrand veranderde tijdens de DDR tot een 'socialistische stadswijk'. Niet alleen voor stadsplanners interessant. Te combineren met o.a.de avontuurlijke Sky Walk (op het dak van een flatgebouw) of/en Gärten der Welt.

Wandeling 13: Democratie: aangepaste wandeling 1 voor jongeren

Prijs per groep per wandeling: EUR 195,- (vanaf 8 personen) of EUR 130,- (minder dan 8 personen)

​Plaats van afspraak: in overleg

Op aanvraag: fietstochten, team building-wandelingen,..

bottom of page